in

Pritvor osumnjičenom za ubistvo devojke u centru Beograda

Pritvor osumnjičenom za ubistvo devojke u centru Beograda

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je okrivljenom O. D. odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je ubio N. M. (18) čije je telo pronađeno u stanu u centru Beograda, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Pritvor je prema okrivljenom određen zbog okolnosti koje ukazuju  da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom O.D. na teret se stavlja teško ubistvo.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

O. D. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora, navelo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da O. D. odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke i ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda na svirep i podmukao način ubio N. M.

On je, kako se sumnja, bio u emotivnoj vezi sa N. M., a nakon verbalnog i fizičkog sukoba je N. M. najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova.

Dodaju da je delove tela rasporedio u veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu PVC kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela, odnosno tkivo i kosti i na taj način se lakše oslobodio tela i sakrio sve tragove.