in

Pripadnik “Narodnih patrola” uhapšen u Sremskoj Kamenici, sa snajperom krenuo u BG na protest (FOTO)

Pripadnik “Narodnih patrola” uhapšen u Sremskoj Kamenici, sa snajperom krenuo u BG na protest (FOTO)

Pripadnici novosadske policije danas su u spektakularnoj akciji u Sremskoj Kamenici lišili slobode Dejana Bobočeka (36) iz Bačke Palanke, pripadnika zloglasne ultradesničarske grupe „Narodne patrole“.

Pregledom njegovog vozila pronađen je karabin sa optikom i pet komada municije, a MUP je objavio fotografije i snimke hapšenja.

On se, kako se sumnja, uputio na skup protiv navodne izdaje Kosova, koji je za večeras najavljen ispred Predsedništva, i koga organizuju pripadnici „Narodnih patrola“, prenosi Nova.

U saopštenju koje je izdao MUP, navodi se da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i BIA, zaustavili u Sremskoj Kamenici automobil „Citroen“ kojim je upravljao D. B. (1987), a na suvozačevom mestu je sedela J. Š. (1992) i u kojem su pronašli oružje karabin.

Prilikom kontrole i pregleda lica u vozilu je ispod zadnjeg sedišta pronađen karabin, sa postavljenim optičkim nišanom i više komada municije.

Foto: MUP Srbije

Inače, večerašnji skup organizuje i vođa takozvanih „Narodnih patrola“ Damjan Knežević, čovek koji se javno hvali svojim vezama sa zloglasnom, paravojnom Vagner grupom, koja učestvuje u agresiji na Ukrajinu.

„Narodne patrole“ postale poznate široj javnosti po nasilnim incidentima na beogradskim ulicama, kada su se njihovi pripadnici obračunavali sa migrantima.

Izvor: Nova

U gradu u kojem su vikali „bolje grob, nego rob“, neko organizuje narodne patrole