in

Princeza Danica Karađorđević: Filip i ja ćemo sutra biti na protestu, mi smo uz naš narod

Kamp kod Predsedništva, gde danima borave meštani ugroženih područja i građani koji zahtevaju trajnu zabranu iskopavanja litijuma i bora, večeras (14. februar) su došli da posete princ Filip i princeza Danica Karađorđević.

Savo Manojlović, direktor kampanje Kreni-Promeni, najavio je večeras u kampu kod Predsedništva, da će sutra na protestu nazvanom „Sretenjski ustanak“ biti princ Filip i princeza Danica Karađorđević.

Princeza Danica je rekla za Danas da su tu jer je veliki kapital sačuvati prirodu, zemlju, čist vazduh i vodu, sve ono što možemo ostaviti deci.

– Zalažemo za sva pitanjima ekologije. Podržavamo seljaka, podržavamo domaćina. Podržavamo kulturu domaćinsku ovog naroda. Nastavićemo da budemo uz naš narod – izjavila je princeza Danica Karađorđević.

Upitana da misli da će vlast oterati RioTinto i da li će, ako RioTinto ode, doći neka druga kompanija, princeza kaže – Nadam se da ne. Šteta bi bila da se upropasti čarobna priroda. Mi smo posebna zemlja, imamo posebne namirnice i moramo da ih čuvamo.

Izvor: Danas

Vučić neće da priča sa protestantima ispred Predsedništva, ali hoće da zaviri u tanjir