in

Prijatelji i kolege oprostili se od novinara Mislava Bage

U Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na Trgu Republike Hrvatske, održana je komemoracija za preminulog višestruko nagrađivanog novinara, reportera i urednika Nove TV Mislava Bagu.

Predsednik uprave Nove TV Dražen Mavrić prvi je govorio na komemoraciji.

„Danas se ovde opraštamo i odajemo počast bardu hrvatskog novinarstva. Mislav Bago je bio utelovljenje ključnih novinarskih vrednosti, institucija hrvatskog novinarstva, bio je brend Nove TV“, rekao je Mavrić.

„Faliće nam Mislav, njegovi reporterski izveštaji, analiza, njegov neverovatan talent baratanja brojkama, a ponajviše njegovi intervjui, u kojima je strpljivo i beskompromisno tražio odgovore na pitanja“, rekao je Mavrić.

Direktorka Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum takođe je govorila na komemoraciji. „Da sam ga pitala šta ću reći danas, rekao bi ‘pričaj kroz sličice, kroz ono što ljudi ne znaju, tako će biti zanimljivo’“, rekla je.

„O njegovom značaju za profesiju novinarstva u Hrvatskoj puno smo govorili ovih dana. Mislav je bio kralj istraživanja, izlaznih anketa, uveo je novi stil u intervjuisanje političara. Kao takav, iza sebe nije ostavio prazninu u medijskom prostoru, nego bogato nasleđe, iskustvo i sadržaj“, rekla je Kardum.

Od Baga se oprostila i novinarka Maja Sever.

„Mnogi od vas znaju i dečaka, dragog čoveka i malenog brata, koji je bio deo naših porodica, naš prijatelj i drug. Ja ga znam iz prve polovice devedesetih, kad je tek došao na telku, ostao je isti, znatiželjan, zainteresiran, novinar koji sve vidi, sve kapira, brzo povezuje, ima kliker. Mi znamo da je ispod te površine bila jedna dobra, nežna, poštena duša, dirljivo pažljiv prema našim klincima, a ljubav je znao pokazati nekim nezgrapnim gestama kojima smo se posle svi smejali“, rekla je Sever.

Novinar i urednik Nove TV Mislav Bago preminuo je u četvrtak, 18. avgusta u 49. godini života. Poslednji ispraćaj preminulog Bage održaće se u utorak, 23. avgusta u 14 sati na zagrebačkom Krematoriju.