in

Presuda doneta, pravda nije zadovoljena

Presuda doneta, pravda nije zadovoljena

Pošto se pojavio na protestu protiv nasilja, Milutin – stariji sin pokojne Stanike Gligorijević, kaže da je u Beograd došao uoči odlaska na rad u inostranstvo. Mlađi sin Aleksandar dodaje da nikakvi pokloni, traktor koji su dobili, ne mogu da zamene gubitak majke. “To nam jeste bilo od pomoći, ali mi ni danas ne znamo ko je nju ubio. Snimak koji je video predsednik treba da vide svi”, poručuju iz svog doma u selu Debelica, kod Knaževca, gde ih je posetila ekipa N1.

Više od četiri godine prošlo je od kada je Stanika Gligorijević poginula na naplatnoj rampi kod Doljevca, kada je na njen automobil naletelo vozilo Koridora Srbije, u kojima je bio tadašnji direktor tog javnog preduzeća Zoran Babić.

„Presuda je doneta bez dva minuta snimka. Nije problem presuda, već što fale dva minuta… Videli bismo šta se stvarno desilo. Ako je Vučić rekao da Babić nije vozio, što se ne pokaže snimak, makar bi pravda bila zadovoljena“, kaže Aleksandar.

Upitao je i kako je mogla da bude doneta presuda bez ta dva minuta. „Što se ne pokaže snimak“, pita.

Oba sina Stanike Gligorijević, jedan 1988, drugi 2000. godište, bave se poljoprivredom. Pokušali su da studiraju, ali su se vratili poljoprivredi. Smatraju da pravda nije zadovoljena, iako je presuda doneta.

A ako izgleda jedan njihov dan, pokazali su ekipi N1.

„Ustajemo ujutru, stoku nahranimo, i idemo u polje, zavisi šta ima da se radi. I svaki dan tako. I teško je i nije, isto mi dođe, moram da radim, a bolje ovde da radim, svoj na svome sam. A opet, u neku ruku, to i nije dobro“, priča Aleksandar.

Iako imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, zarada od posla nije velika. Zbog toga je stariji sin Milutin rešio da ide na rad u Austriju. „Verovatno da vozim kamion. Idem sad u oktobru, pa ću videti“, kaže.

U poslu im, kažu, pomaže i otac – koliko može. U kući žive i sa bakom.

Podsetimo, pre dve godine vozač „Koridora Srbije“ Dejan Stanojević osuđen je prvostepeno na manje od četiri godine zatvora. Iako je presuda doneta, ostalo je nejasno zašto nema dva minuta snimka sa naplatne rampe, koje je i predsednik srbije obećao da će pokazati porodici, ali se to nikada nije desilo.