in

Prepoznajete li lopova? Ušetao u novosadsko dvorište pod video nadzorom i odšetao sa biciklom

– Stanujemo u zgradi koja je solidno obezbeđena, bar smo tako do sada mislili. Juče pre podne, prvi put od kada smo se uselili, kapija je bila otključana, i baš tada je naišao kradljivac koji se nonšalantno ušunjao u dvorište, pa u zgradu, da bi mi na kraju odneo bicikl.

Nije se štrecnuo ni kad je video dečje sedište, hladno ga je zgrabio i izašao, a onda je lepo seo i odvezao se.

Kamere su sve snimile pa se nadam da će ga neko prepoznati a krađu sam prijavio i policiji – kaže Novosađanin Dušan Ačanski koji priznaje da mu na kraj pameti nije bilo da se tako nešto može desiti u mirnoj Svetojovanskoj ulici, i to u dvorištu koje je dvadeset četiri sata zaključano i pod video nadzorom.

Da sve bude zanimljivije, lopov je, pre nego što je pokupio plen, šetao po zgradi, čak se u hodniku mimoišao sa Dušanom.

– Mislim da se i javio, delovao mi je čudno, ali otkud znam… Pet minuta kasnije, kada sam izašao napolje, video sam da nema bicikla.

Nije to neka velika vrednost, ali nije bio ni sasvim jeftin, kad se tome doda i sedište za dete, nisam na malom gubitku.

Sreća pa nije uzeo ženin bicikl, stajao je odmah do mog, taj je koštao skoro hilljadu evra, e, to bi baš bila velika šteta – s dozom olakšanja konstatuje Ačanski.

Novosađani najviše kradu bicikle i šahtove!