in

Preminula Rakel Velč – glumica, foto-model i jedna od najlepših ikada (FOTO)

Preminula Rakel Velč – glumica, foto-model i jedna od najlepših ikada (FOTO)

Rakel Velč, američka glumica, preminula je 15. februara u 83. godini. Uzrok smrti slavne glumice još uvek nije poznat.

Kako je njena porodica saopštila, ona je izgubila životnu bitku posle kraće bolesti.

Rođena je 5. septembra 1940. godine u Čikagu. Bila je oličenje lepote i „raskošnih oblina“, pa su je često smatrali i seks-simbolom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka.

Počela je kao lokalna voditeljka vremenske prognoze, a na kraju tih istih šezdesetih već je bila svetski seks simbol. Njeno pravo ime je Žo Rakel Tehada. Udala se sa 18 godina za svoju školsku simpatiju i imali su dvoje dece. Istovremeno je studirala pozorišnu umetnost za koju je dobila stipendiju kao najbolji đak.

Da je i odlična glumica dokazala je ulogom u „Tri musketara“ kada je dobila Zlatni globus. Njeno ime je postalo toliko kultno da se pojavljivala u nekim filmovima kao Rakel Velč, ili se provlačilo kroz filmove u kojima se ni ne pojavljuje.

Rakel Velč je igrala u filmovima „Fantastično putovanje“ i „Milion godina pre Hrista“, kao i „Bandolero“, „Čudotvorac“, „Tri musketara“ i „Četiri musketara“, a poslednjih godina više se pojavljivala kao gost u nekoliko epizoda poznatih TV serija.

rakel velc
Foto: FRED PROUSER/REUTERS

Magazin „Empire“ ju je 1995. godine uvrstio u 100 najseksepilnijih zvezda u istoriji filma, dok je „Playboy“ stavio na treće mesto liste 100 najseksi dama 20. veka.

Ipak neovisno o tom statusu, nikada se nije skinula gola. Pozirala za Playboy 1979, ali nije se fotografisala potpuno gola, a odbijala je skinuti svu odeću sa sebe i na ekranu tokom svoje karijere duge pet decenija, rekavši da je to način na koji je odgojena.

Njen poster iz filma koji ju je proslavio „One Million Years B.C.“, stajao je na zidu u filmu „Bekstvo iz Šošenka“ i kroz njega je glavni junak pobegao i dokopao se slobode.

rakel velč
„Milion godina pre Hrista“

Nekako simbolično i poetično, jer je i ona uvek delovala kao da hoda slobodno planetom Zemljom.

Udavala se četiri puta, a do smrti je bila sa Ričardom Palmerom.

Prelepa Ivana je naše gore list i pokorila je Holivud, a život joj je obeležila strašna tragedija (FOTO)