in

Preminula baka Neše anesteziologa, heroja Srbije za kojim je cela zemlja plakala

„Preminula je Olga Maksimović (88), baka anesteziologa Nenada Maksimovića, kome je prošle godine korona uzela život. Umrla je od iste bolesti i u istoj bolnici „Dr Dragiša Mišović“, gde je preminuo i unuk o kome je brinula čitavog života“, objavila je na svom Tviter profilu dr Slavica Plavšić, specijalista za plućne bolesti u penziji.

„Podigla je spomenik, obeležila godišnjicu Nenadove smrti, odbila posthumni orden koji su hteli da dodele Nenadu. Na istom groblju je sahranjen njen sin, Nenadov otac koji je poginuo sa 29 godina,a 2007. i njen suprug. Život nekad ne zna kad je dosta. Osnivanje fondacije Dr Nenad Maksimović, nije dočekala. To im dugujemo“, napisala je Plavšić na Tviteru i još jednom apelovala na građane da potpišu peticiju da se formira solidarni fond za školovanje dece lekara preminulih od koronavirusa, a koji bi nosio ime preminulog anesteziologa.

„Sada su svi zajedno, valjda na nekom boljem mestu. Saučešće se može izjaviti retkim kolegama i komšijama koji su brinuli o baka Olgi ovih godinu dana od kada nema Nenada. Porodice nema. Oni su bili porodica. Peticija može da potpiše i podeli. Da se ne zaboravi“, zaključila je doktorka Slavica Plavšić.

Podsećamo, anesteziolog iz KBC „Dragiša Mišović“ Nenad Maksimović preminuo je pre godinu dana, u 37. godini, od posledica koronavirusa od kojeg je spasio mnoge.

Ovaj mladi stručnjak radio je u Kliničkom centru Srbije. Bio je na prvom frontu borbe protiv korone i jedan od prvih članova „Ujedinjenih protiv kovida“. Tokom pandemije bio je angažovan u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”, gde je i preminuo. Nedeljama se borio protiv korone i bio je na respiratoru.

Sećanje na mladog lekara čuvaju i njegove kolege iz „Ujedinjenih protiv kovida“.

Neverovatna priča o tome kako su radio-amateri Srbije spasili živote stotine Brazilaca