in

Premeštaju se posmrtni ostaci Siniše Mihajlovića, želja porodice biće ispunjena

Premeštaju se posmrtni ostaci Siniše Mihajlovića, želja porodice biće ispunjena

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović preminuo je 16. decembra i počiva na jednom od najstarijih rimskih groblja Verano, koje je večna kuća mnogih istaknutih ličnosti italijanskog javnog života.

Miha je ispraćen na veličanstven način, posle službe i dirljivog oproštaja u bazilici Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, a počasti mu se i dalje odaju širom Apenina.

Kako prenose beogradski mediji, posmrtni ostaci čuvenog Mihe biće premešteni na počasno mesto, prema odluci gradonačelnika Rima Roberta Gvaltijerija. Ista čast biće ukazana i Maruciju Konstanci, poznatom novinaru i voditelju koji je nedavno preminuo.

– Supruga Mauricija Kostanca, Marija de Filipi, i supruga Siniše Mihajlovića, Arijana Rapačoni, prošle sedmice su taj zahtev uputile gradonačelniku. Komisija Skupštine glavnog grada odlučila je da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mesto i ostanu u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana – navodi se u obrazloženju, a prenose Večernje novosti.

Mihajlović je i kao igrač i kao trener bio izuzetno vezan za Rim. Proteklih godina herojski se borio sa teškom bolešću i postao mnogima uzor zahvaljujući svojoj velikoj hrabrosti, izdržljivosti i upornosti. Bez ikakve dileme zaslužuje da se njegova večna kuća nađe na počasnoj lokaciji.

Izvor: Hello

„Uzimali smo razne supstance“: Italijani spekulišu o uzroku podmukle bolesti Mihajlovića i Vijalija