in

Predstava za neinformisan narod u Srbiji

“Režirani skup u Kosovskoj Mitrovici, dokaz je izopačenosti SNS vlasti i straha njihove ispostave – Srpske liste“, saopštila je Partija Kosovskih Srba nakon protestne šetnje koja je organizovana u petak uz podršku Srpske liste.

Najavljen je kao protest protiv kosovskih vlasti zbog toga što ne dozvoljavaju Srbima da kao i do sada glasaju na srpskim izborima, odnosno da se izvrši „prikupljanje glasova“ kako su to i Priština i zapad nazivali, skup je juče završen jedinim zahtevom šefa Srpske liste i ministra u kosovskoj vladi Gorana Rakića – da se na funkciju predsednice suda upravo u kosovskom sistemu vrati Ljiljana Stevanović, prenosi „Kossev“. Do tada, „samosupenduju“ se i ostali srpski funkcioneri i zaposleni u ovim institucijama.

„Oni koji za sebe vole da kažu kako imaju podršku 99% Srba sa Kosova treba da znaju kako je i 99% odgovornosti za sve prethodne i buduće tenzije i eventualne sukobe na njima“, saopštila je sa druge strane PKS kao komentar na jučerašnje događaje.

Miting je za ove aktiviste protekao „bez energije, ideje i bez odgovornosti“.

„Samo je predstava za neinformisani narod u centralnoj Srbiji i generalna proba za prikupljanje ucenjenih ljudi pred glasanje 3. aprila, kojeg na Kosovu neće ni biti“, naglašeno je u saopštenju za javnost.

„U vremenu kada na naplatu dolaze tajni dogovori Aleksandra Vučića oko Kosova, neko je odlučio da je najbolje sakriti se iza nevinog naroda i njemu natovariti odgovornost i krivicu za sunovrat privatne politike Aleksandra Vučića. Uzaludno je skrivanje iza ucenjenog naroda jer uskoro će odgovornost biti pojedinačna i na svakome od nas ponaosob, ali plodove ove katastrofalne i mafijaške politike plaćaćemo svi na duge staze i bez izuzetaka“, navodi PKS.

„Albanci očigledno ne znaju da su odavno pobeđeni sa rezultatom od 5:0, ili oni dobro znaju ono što vlast iz Beograda od Srba sa KiM vešto sakriva već 10 godina?“, zaključuju sa ovom porukom.

A u izjavi za RTV KiM juče, lider ove partije Aleksandar Jablanović podsetio je na „samozamrzavanje“ Srpske liste u godinama pre „samosuspenzije“.

„Proteste protiv čega i zbog čega? Sada treba građani da svojim prisustvom brane nesposobnost Srpske liste koja nije mogla da se dogovori sa njihovim premijerom Aljbinom Kurtijem da im dozvoli srpske izbore. Srpska lista je partner Aljbina Kurtija. Oni su provereno ‘oslići’ koji se sada spremaju na zamrzavanje po peti put i nijedan put nisu ostvarili apsolutno ništa za Srbe na Kosovu“

Potpuno je drugačiji stav o skupu predsednika Aleksandra Vučića, Petra Petkovića i same Srpske liste. Ističu da nikada veći skup nije organizovan kao onaj što je juče bio u Mitrovici, da je bio dostojanstven i veličanstven.