in

Predsednik Severne Makedonije ponudio BiH iskustva u NATO integraciji

Predsednik Severne Makedonije ponudio BiH iskustva u NATO integraciji

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski je, na sastanku sa šeficom diplomatije BiH Biserom Turković, potvrdio podršku evropskim aspiracijama BiH i izrazio spremnost za deljenje iskustava o procesu NATO integracije.

Kako je saopštio kabinet predsednika Severne Makedonije, na sastanku Pendarovskog i Turković, koja boravi u radnoj poseti Skoplju, potvrđeni su dobri bilateralni odnosi dve zemlje i izražena spremnost za dalje produbljivanje saradnje u svim sferama od zajedničkog interesa, posebno u oblasti ekonomije.

Navodi se da su razmenjena mišljenja o evropskim integracijama dve zemlje, o ulozi Evropske unije u regionu u pogledu aktuelne geopolitike i ukazano na značaj sprovođenja ključnih reformskih procesa.

„Pendarovski je još jednom potvrdio podršku naše zemlje evropskim aspiracijama BiH, te izrazio spremnost za razmenu iskustava u vezi sa procesom NATO integracija, dodajući da su evropske perspektive obe zemlje u pravcu izgradnje jakog i stabilnog regiona“, piše u saopštenju kabineta predsednika Severne Makedonije.

Dodaje se da su predsednik Pendarovski i ministarka Turković razmenili i informacije o izazovima sa kojima se region suočava u pogledu političke, ekonomske i bezbednosne situacije.

Tagovi