in

Predsednik opštine Štrpce zatražio od Kfora da poveća prisustvo

Predsednik opštine Štrpce zatražio od Kfora da poveća prisustvo

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić zatražio je od KFOR-a da poveća prisutnost na području te opštine, a u skladu sa kapacitetom i misijom koju imaju na Kosovu.

Jevtić je, kako je objavila opština Štrpci na Fejsbuku, komandantu regionalne komande-zapad KFOR-a, preneo zabrinutosti građana povodom nedavnog ranjavanja dvojice Srba u Gotovuši.

Sastanak je, kako je navedeno, bio dug i ozbiljan, a Jevtić je istakao „da je situacija izuzetno teška i ozbiljna“.

Dodao je i da ga posebno brine „narativ oko čitavog događaja od 6. januara“ i kako je ukazao, „pokušaji da se opravda pokušaj ubistva dečaka i mladića“.

Jevtić je prethodno razgovarao sa građanima povodom bezbednosne situacije u opštini, posle ranjavanja dečaka i mladića u selu Gotovuša.

U saopštenju je navedeno da su bili prisustni predstavnici svih sela a da je Jevtić sazvao sastanak ne bi li direktno od građana dobio predloge šta učiniti po pitanju bezbednosti dece ali i svih ljudi.

Sastanak je održan, kako je navedeno, i radi konsultacija i predloga koje će opština dalje uputiti relevantnim institucijama i faktorima za održavanje bezbednosti na Kosovu.

Dodaje se i da će se od policije tražiti, pored stalnih punktova, da dodatno povećaju patrole, u blizini škola, kao i mesta gde deca čekaju javni prevoz da bi išla u školu kao i kada se vraćaju.

Tagovi