in

Predsednici Skupština više zemalja Dačiću čestitali Dan državnosti

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je čestitke predsednika parlamenata brojnih država povodom Dana državnosti.

Predsednik Velike narodne skupštine Turske Mustafa Šentop čestitajući praznik Dačiću izrazio je želju da se „dodatno razviju“ duboko ukorenjene prijateljske veze Turske i Srbije i uska saradnja dveju skupština.

On je rekao da su stalni kontakti u tom kontekstu i konstruktivan dijalog dva parlamenata konkretna manifestacija toga.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske je u čestitki istakao da je uveren da će Srbija ubuduće biti predvodnik Balkana u svim oblastima.

“Naša obaveza je da i dalje negujemo čvrste bratske i prijateljske veze te da jačamo saradnju u okviru sporazuma o saradnji dva parlamenta”, naveo je.

Predsednik Parlamenta Slovenije Igor Zorčič naveo je u pismu Dačiću da se nada nastavku uspešnje saradnje srpskog i slovenačkog parlamenta.

“Siguran sam da će Vaša posvećenost zajedničkim idejama mira, slobode i solidarnosti i u budućnosti predstavljati osnovu za dalje jačanje odnosa između naših zemalja i parlamenata”, naveo je on.

Predsednica gornjeg doma ruskog Parlamenta Valentina Matvijenko napisala je u čestitki su narodi Rusije i Srbije prisno povezani svojim sudbinama.

“Vaša država predstavlja za nas primer nepokolebljivosti u odbrani suvereniteta usmerenosti prema cilju i snage slovenskog duha. Tokom godina nezavisnosti, uprkos teškim iskuešenjima, Srbija je postala moderna država, garant očuvanja mira i stabilnosti na Balkanu”, napisala je ona.

Predsednik donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin čestitao je nacionalni praznik i naveo da se poslanici Dume zalažu za dalji razvoj konstruktivne saradnje sa Srbijom.

U čestitki povodom Dana državnosti Srbije, predsednik Skupštine Madjarske Laslo Kever je naveo da je saradnja dva parlamenta ojačala u prethodnom periodu i izrazio uverenje da izvanredna saradnja dobro služi interesima obe zemlje.

Predsednik Skupštine Kazahstana Erlan Košanov napisao je da je uveren da će “bilateralni odnosi uspostavljeni izmedju Kazahstana i Srbije, uključujući blisku međuparlamentarnu saradnju, i dalje razvijati u svetlu budućnost naših naroda”.