in

Poznati hiphoper ubijen ispred restorana, upucan 6 puta na putu do automobila

Poznati hiphoper ubijen ispred restorana, upucan 6 puta na putu do automobila

Reper Kirnan Forbs, poznatiji kao AKA, ubijen je 10. februara zajedno s jednim drugom u Durbanu, u Južnoj Africi. Dvojac je u tom trenutku koračao ka njihovom automobilu.

Muzičar je upucan ispred popularnog restorana u Durbanu, nakon što je u njega ispaljeno 6 hitaca, javljaju loklani mediji.

Pre dve nedelje Kirnan je proslavio je rođendan i za sobom je ostavio sina, Kaira. Nekoliko sati pred smrt pisao je na Tviteru o svom novom albumu, koji bi trebalo do kraja ovog meseca da ugleda svetlost dana. Imao je i, takođe, drugih poslovnih planova, zakazavši pojedine nastupe.

„S velikom tugom vas obaveštavamo o smrti našeg sina. Tragično je preminuo 10. februara 2023. godine. Policija će nam, nadamo se, uskoro dati još neke detalje. Bio je sin, brat, unuk, rođak, prijatelj i, najvažnije, otac. Za mnoge, ostaće čuveni AKA. Voleo je i bio voljen. Molimo vas za privatnost u ova teška vremena. Hvala vam na rečima podrške. Toni i Lin Forbs“, poručili su roditelji putem njegovih profila na društvenim mrežama.

AKA je karijeru započeo kao član sastava „Entity“, a zatim su otisnuo u solo vode.

Dobitnik je brojnih nagrada, nekoliko puta je bio nominovan za BET (Black Entertainment Television Award), a jednom i za „MTV Europe Music Award“.

Izvor: Nova

„Pukao me bes“: Pre godinu dana u Evropskoj prestonici kulture Bleki pretučen na smrt