in

Poverenik kontrolom vinoteke zloupotrebio svoju funkciju

Premijerka Srbije i poverenica beogradskog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić ocenila je da je funkcija poverenika za zaštitu podataka o ličnosti “zloupotrebljena”, kada je ta nezavisna institucija sprovela inspekcijski nadzor nad vinotekom u kojoj radi sin predsednika Srbije, Danilo Vučić.

Ona je na sastanku sa članovima Opštinskog odbora SNS u Barajevu rekla da ne zna kako je to u opisu posla Poverenika za zaštitu podataka o ličnosti.

„Da li smo toliko uređeni na tom polju zaštite podataka o ličnosti da poverenik treba da ide po prodavnicama da to kontroliše, ili treba da kaže da su instrumentalizovani od strane (Dragana) Đilasa i opozicije, pa ćemo da maltretiramo one ljude kod kojih radi Danilo Vučić“, upitala je Brnabić, prenosi SNS.

Prethodno je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio da je redovan inspekcijski nadzor nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kod rukovaoca kojima je jedna od delatnosti onlajn prodaja vina, najavljen u martu i da se samim tim ne može dovesti u vezu sa sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Komentarišući izjavu glavnog i odgovornog urednika Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevana Dojčinovića da je predsednik Srbije znao za postojanje plantaže marihuane Jovanjica, Brnabić je rekla da neki „hoće ;da predstave Vučića kao šefa narko klanova, a zapravo su to neki drugi ovde po regionu“.

„Mi smo Jovanjicu zatvorili, (Predrag) Koluvija je uhapšen, bio je u pritvoru i to dve godine. Ili je Vučić znao za Jovanjicu u kom slučaju bi ih zaštitio, a ne hapsio i zatvarao, ili nije znao i nadležne institucije su radile svoj posao i danas je ovaj predmet na sudu. Dakle, ne može i jedno i drugo. Nemoguće je da ih je štitio i hapsio istovremeno“, navela je funkcionerka SNS.

Tagovi