in

Potvrđena optužnica protiv oca koji je držao ćerku zatočenu u Beogradu

Potvrđena optužnica protiv oca koji je držao ćerku zatočenu u Beogradu

Prvi osnovni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu koju je podnelo Prvo osnovno javno tužilaštvo protiv Uroša P, koji se sumnjiči da je svoju ćerku L. P. (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdari, saopštilo je tužilaštvo.

Uroš P. (37) je uhapšen u martu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela nasilje u porodici.

Sumnja se da je on držao svoju osmogodišnju ćerku zatočenu u stanu na Zvezdari, kao i da ju je zanemarivao. Takođe, sumnjiči se da je tukao 47-godišnju partnerku.

Devojčica (8) je u ponedeljak pronađena u stanu u Mirijevu u lošem stanju pošto je pretučena partnerka Uroša P. uspela da pobegne iz stana i u policiji prijavi nasilje u porodici.

Prema navodima medija, otac je svoju ćerku godinama držao zatočenu u stanu.

Ovaj slučaj pokrenuo je brojna pitanja, a glavno je kako je devojčica sve te godina bila nevidljiva za sistem, pošto nije pohađala ni predškolsko, niti je išla u osnovnu školu.

Prvi osnovni sud u Beogradu je saopštio da presudom devojčica iz Mirijeva koju je otac zanemarivao nije njemu poverena „na samostalno vršenje roditeljskog prava“.

Zaštitnik građana je saopštio da je na sopstvenu inicijativu pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada šest nadležnih organa.

Tagovi