in

Potrebni flasteri za decu obolelu od maligniteta, pomozite slanjem 13 na 2407

Ovog meseca obeležava se mesec obolelih od raka, a jedan od načina da se pomogne i njima i njihovim porodicama je preko fondacije “Budi srećan”. Slanjem broja 13 na 2407 uplaćuje se iznos na račun Fondacije, koji se kasnije usmerava na pomoć najugroženijima – za lečenje dece, onima koji nemaju dovoljno sredstava za odeću, obuću, hranu… Udruženje “Zvončica” poziva one koji su u mogućnosti da pomognu akciju prikupljanja sredstava za skupe flastere za decu obolelu od malignih bolesti, slanjem broja 13 na 2407.

Udruženje roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti „Zvončica“ sarađuje sa fondacijom „Budi srećan“.

Irina Ban iz „Zvončice“ za N1 kaže da zahvaljujući donacijama i dobrim ljudima roditeljsku kuću održavaju već 12 godina, pomažu i porodicama i bolnici.

Partneri su ove fonadacije i na taj način, ovoga puta, prikupljaju sredstva za nabavku specijalnih flastera, koji obezbeđuju mesto na grudnom košu gde se hirurškim putem stavlja centralni venski kateter –  jedna slamčica koja se direktno stavlja u aortu i tako se najefikasnije i najbezbednije daju lekovi. Ti flasteri su veoma skupi, i ako pošaljete 13 na 2407, tada ćete pomoći udruženju Zvončica da nabavimo što više flastera za decu – tako pomažemo i deci i bolnici, dodala je.

Navodi da funkcionišu isključivo zahvaljujući donacijama i nekim projekatima, ali da je projekata jako malo. Navodi da na društvenim mrežama Zvončice objavljuju šta im je potrebno, pa da im ljudi donose upravo to. Vrlo sam zahvalna građanima koji se rado odazivaju, to je velika pomoć – od vlažnih maramica, papirnatih maramica pa nadalje, kaže Ban.

Sagovornica N1, upitana o novoj fondaciji, kaže da je jasno da rad takvih fondacija nije ni lak ni jednostavan u našim uslovima i nada se da će u narednom periodu biti sve manje potreba za prikupljanjem ovakvih sredstava i pomoći.

Govoreći o svetskom danu dece obolele od raka, 15. februara, kaže da je to dan kada treba javnost da bude obaveštena da ova deca ne mogu i ne treba da budu sama.

Građani mogu da prate društvene mreže Zvončice (udruženje roditelja, na Facebook-u na ovom linku) i na njima saznaju kako mogu da pomognu, ukoliko su u mogućnosti. “U Institutu za majku i dete smo, samo nek nam se najave i – hvala”, rekla je Irina Ban.

I jedna lepa vest – nakon emitovanja ovog razgovora na N1, oko hiljadu SMS poruka stiglo je udruženju. Pomoć je i dalje dobrodošla!

Detaljnije u videu: