in

Potraga za ubicom načelnika, policija pretresala stanove u Prijedoru

Pripadnici MUP Srpske pretresli su stanove u nekoliko zgrada na području naselja Pećani u Prijedoru u potrazi za ubicom načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića.

Kako piše Srpskainfo, Pećani su u utorak uveče bili prepuni policije, koja je ulazila redom u sve stanove.

„Bila je tu prijedorska policija, zatim pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, kao i Žandarmerija“, kaže izvor Srpskainfo.

Nakon što je policija privela više osoba na kriminalističku obradu, krenuli su redom da pretresaju stanove u pomenutom naselju.

“Živim u boračkim zgradama i sinoć oko ponoći neko mi je pozvonio na vrata. Prvo sam mislila da mi se učinilo, međutim tada se neko ‘naslonio’ na zvonce i nije prekidao. Kada sam otvorila vrata, ostala sam šokirana, ispred mene su stajala tri policajca sa fantomkama i rekli su da moraju pregledati moj stan”, rekla je jedna od stanarki pomenutog naselja.

Ona kaže da su zatim policajci ušli u njen stan, pregledali sve prostorije, proveravali ispod kreveta, kao i otvarali ormare.

“Kada nisu ništa našli, otišli su. Sve me je to šokirali, ali mogu reći da su policajci bili veoma profesionalni”, kazala je.

Slično iskustvo imao je još jedan meštanin, a kome su policajci oko dva časa iza ponoći pokucali na vrata.

Istakao je da su i njegov stan detaljno pregledali i da nisu puno pričali, već su samo rekli da se radi o istrazi ubistva Bašića.

Bašić je ubijen u ponedeljak ujutru kada je krenuo na posao. Ubica mu je prišao sa leđa i ispalio jedan hitac u potiljak.