in

Postavljene zaštitne ograde na trgu u Cetinju, grupa građana pokušala da prođe

Grupa građana uklonila je ograde koje su rano jutros postavljene na Dvorskom trgu uoči najavljenog ustoličenja mitropolita Crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija u Cetinjskom manastiru. Ograde su bile postavljene do polovine trga, što nikada do sada nije bio slučaj, piše agencija Beta. Iz Uprave policije je Vijestima rečeno da je brzom reakcijom uspostavljena kontrola.

Cetinjski manastir je potpuno ograđen i obezbeđuju ga jake policijske snage. Mediji prenose da Komunalna policija nije izdala dozvolu za postavljenja ograda.

Na Cetinju, ali i celoj Crnoj Gori su tenzije jako podignute uoči najavljenog ustoličenja na Cetinju. Ustoličenju mitropolita MCP na Cetinju, koje bi trebalo u nedelju da bude održano u Cetinjskom manastiru, oštro se protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije, koje su tražile da se taj čin obavi u drugom gradu.

Najavljen je veliki protest građana kojem će prisustvovati i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Veće za nacionalnu bezbednost izrazilo je u petak zabrinutost zbog stanja bezbednosti u Crnoj Gori.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je prethodno odustala od dovođenja vernika na Cetinje u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija, ali veliku svečanost pravi večeras u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, kojoj će prisustvovati i patrijah SPC Porfirije.

Najavljeno je prisustvo hiljada vernika, bogat kulturno zabavni program, velika bina je već postavljena i pripreme se privode kraju.

Tagovi