in

Poslušajte poslednje Vučićevo izlaganje i budite ponosni na ovo savršenstvo od države

Poslušajte poslednje Vučićevo izlaganje i budite ponosni na ovo savršenstvo od države

Opet ono čuveno „za dve godine“. Za dve godine prosečna plata u Srbiji biće 1000 evra, rekao je predsednik.

Do kraja ove godine ona će dostići 735 evra. Što se tiče penzionera, obezbedićemo i druge pogodnosti za naše najstarije, tvrdi on.

Predsednik je, komentarišući podatke o nezaposlenosti, rekao da Srbija ima najnižu stopu na Zapadnom Balkanu i naglasio da je to veliki uspeh.

– Vidite BiH, 30,7 stopa nezaposlenosti. A mi smo bili na 25,9 pre 10 godina. A sada smo na 8,9, a ta cifra je još i manja, pošto mi uvozimo radnike. Najgore je u Prištini, tamo je najgora situacija – naveo je Vučić.

Rezerve zlata smo povećali više nego duplo, kaže predsednik. Sa 15 na trenutnih 38,5 tona.

– Upravo zato smo mogli da izađemo na tržište obveznica i da dobijemo dobre uslove. Da nismo imali problem KiM i sankcija Rusiji, suština naše pozicije bila bi mnogo bolja – ocenio je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država povećanjima plata i penzija uspela da anulira inflaciju, što mnoge evropske zemlje nisu uspele. On je na televiziji Prva rekao da za dve do tri nedelje očekuje povećanje cena nafte, jer kako je rekao Kina troši sve više, ali da to neće povećati inflaciju u Srbiji.

Otkrio je da će uskoro otvoriti jednu od najvećih i najvažnijih fabrika u Srbiji, ali da ne može da priča o tome. Ipak, kako je priznao, za to živi.

– Za to živim, jedva čekam. Za to se borite to ne dolazi preko noći. Ta fabrika će na kraju da završi sa dve milijarde izvoza. To je spas za našu vojsku i policiju, zdravstvo. To ide dobro, penzije će da prate plate – kazao je on.

Uverio je gledaoce TV Prva da imamo najjeftiniju strunu, dovoljno gasa i hrane.

Kako je rekao, u ovom trenutku imamo cenu struje među najnižima u Evropi kao i da u ovom trenutku imamo 540 miliona kubnih metara gasa u skladištima.

Država je, rekao je predsednik Srbije, omogućila punu snabdevenost prehrambenim proizvodima.

Ni stočare nije zaboravio.

– I važno je da kažem da ćemo povećati premije za mleko za 15 dinara. Mi ćemo gledati kako da zaštitimo domaću proizvodnju, i da povećamo subvencije po kravi, i radićemo na uvozu 5.000 do 10.000 junica, da to platimo po 1000 evra mi, a po hiljadu evra neko drugi. To bi radili samo da povećamo stočni fond, hrana će biti ključna tema u narednim godinama, i biće velikih nestašica – istakao je predsednik.

Divne vesti, zar ne?

U Srbiji otkriveno novo nalazište zlata, ali samo Vučić i Brnabić znaju lokaciju

The post Poslušajte poslednje Vučićevo izlaganje i budite ponosni na ovo savršenstvo od države appeared first on Luftika.