in

Posle tuče navijača Zvezde i Radničkog u Kragujevcu uhapšeno devet huligana

Kragujevačka policija uhapsila je devet navijača koji su u nedelju pre početka utakmice Super lige Srbije između fudbalera Radničkog iz Kragujevca i beogradske Crvene zvezde učestvovali u tučama ili izazivali nerede u centru grada.

Policija je prilikom akcije sprečavanja eskalacije fizičkih obračuna i razdvajanja dve sukobljene grupe na raskrsnici Lepeničkog bulevara i ulice Kralja Petra Prvog upotrebljavala suzavac i pendreke.

Policijska uprava (PU) Kragujevac saopštila je danas da je policija „brzom i efikasnom akcijom“ juče oko 12:15 sati sprečila eskalaciju sukoba između navijača fudbalskih klubova Crvena zvezda i Radnički i uhapsila devet osoba.

Nadležni tužilac saslušao je sve uhapšene i protiv njih su podnete krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja, navodi se u saopštenju.

Policija će protiv trojice maloletnika, koji su takođe učestvovali u tuči, podneti prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru.

Kragujevačka policija saopštila je da je dvadesetogodišnji navijač Crvene zvezde sprečen da na stadion unese baklju, pa će protiv njega biti podneta prekršajna prijava po Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Tagovi