in

Poslanica DPS-a tvrdi da je privedena na granici sa Srbijom zbog bromazepama

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulic izjavila je da je privedena sinoć na graničnom prelazu Špiljani i da je protiv nje podneta krivična prijava jer je srpska policija u njenom prtljagu pronašla šest tableta bromazepama. U izjavi za portal Pobjeda, Sekulić je rekla da je u pitanju nastavak progona od strane srpskih organa i da već drugi put doživljava neprijatnost pri prelasku granice sa Srbijom. Sekulić se oglasila i na društvenoj mreži Tviter i opisala šta joj se dogodilo.

“Krenula sam za Knjaževac zbog smrtnog slučaja u porodici. Preminula mi je baba i, pošto sam nedavno prelazila srpsku granicu i bila predmet pretresa i zadržavanja, očekivala sam isti tretman i ovoga puta, ali mi je bio važniji razlog zbog kojeg idem u Srbiju od toga da li će me neko pretresati ili ne. Prilikom ciljanog pretresa u neseseru, u kojem mi inače stoje tablete sa kojim sam celi svet obišla i nisam imala problema, pronašli su mi šest tableta bromazepama od tri miligrama. Tu mi je bila i pumpica za astmu i svi ostali lekovi koje neko koristi u redovnom životu. I zbog toga su me priveli“, rekla je Sekulić.

Na granici je zadržana dva sata, u policiji je provela tri, a nakon toga je podneta krivična prijava protiv nje zbog posedovanja ili prenos psihoaktivnih supstanci. Iz istog razloga, krivična prijava je podneta i protiv njenog supruga.

Kako je rekla Sekulić, nije sigurna ni kako su kvalifikovali krivično delo koje je navodno počinila jer joj nisu dali nikakav papir, sem potvrdu o oduzetim lekovima.

„Nisam ni znala da li imam te lekove u neseseru ili ne. Pravo da kažem, da su me pitali da li ih imam ne bih bila sigurna šta da odgovorim. Informisala sam se na sajtu Uprave carina Srbije i videla da je dozvoljeno uneti do 30 tableta čak bez izveštaja lekara, a veću količinu sa izveštajem. Ovo je zona sumraka! Moj suprug je u neseseru takođe imao tablete i protiv njega je podneta krivična prijava. Ponudila sam im da pozovu mog pulmologa i pokazala im njihov zakon, ali sve je bilo uzalud“, dodala je Sekulić.

Kaže i da je kontaktirala advokata.

„Mi se porodično zahvaljujemo državnim organima Republike Srbije na brizi o našem zdravlju i lošim navikama karakterističnim za nas uživaoce psiho-aktivnih supstanci. Sa svojim advokatom ćemo sprovesti sve ono što je u našoj moći“, napisala je na Tviteru..