in

Ponosan sam na uzdržanost i strpljenje policajaca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je, komentarišući današnje proteste isred Palate Srbija, da je “ponosan na uzdržanost i strpljenje policajaca” koji su obezbeđivali zgradu palate, gde predsednik srbije Aleksandar vučić dodeljuje odlikovanja povodom Dana državnosti.

„Oko 200 demonstranata pokušalo je da spreči porodicu đenerala Radenovića da primi orden, pokušali su da spreče predsednicu Republike Srpske Željku Cvijanović i srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, pokušali su da spreče mnoge divne lekare, vojnike, policajce i prijatelje Srbije da prime odlikovanje“, naveo je Vulin, a saopštilo njegovo ministarstvo.

Kako je rekao, demonstranti su „pokušali da pokvare Srbiji praznik, a nagrađenima dan njihovog ponosa“.

„Ponosan sam na uzdržanost i strpljenje policajaca koje smo izveli samo u uniformama i izvinjavam im se što za praznik nisu sa svojim porodicama“, kazao je Vulin.

Ispred Palate Srbija, gde se održava dodela odlikovanja povodom Dana državnosti, održava se protest više ekoloških organizacija koje traže da se zakonom trajno zabrani iskopavanje bora i litijuma.

Aktivisti su oko podneva, iz više pravaca, u manjim grupama, blokirali Bulevar Nikole Tesle i Bulevar Mihajla Pupina na Novom Beogradu.

Kordon policije ih, međutim, sprečava da priđu Palati Srbija. Učesnici protesta u više navrata pokušavali su trčanjem da ga zaobiđu, zbog čega je izgledalo kao da se jedni i drugi “jure” po parku uz Bulevar Nikole Tesle.

Tagovi