in

Pomoćniku direktora zabranjen ulaz bez obrazloženja

Kancelarija za Kosovo i Metohiji saopštila je da su vlasti privremenih institucija u Prištini u ponedeljak uveče zabranile pomoćniku direktora Кancelarije Ivanu Vujiću da poseti pokrajinu, iako on ne podleže pod odredbe sporazuma o zvaničnim posetama i nije u obavezi da svoju posetu najavi.

„Očigledna je namera Aljbina Кurtija da radikalizuje i dodatno izazove tenzije na prostoru Кosova i Metohije, jer je njegov jedini i osnovni cilj da pokuša da isprovocira neodmerenu reakciju Srba sa Кosova i Metohije i nastavi da gazi sve sporazume postignute u Briselu, među kojima je i onaj o slobodi kretanja“, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodali su da ovo nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Кancelarije za КiM da posete Кosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume, ali da će uprkos tome, Srbi sa КiM i zvanični Beograd nastaviti da čuvaju mir i stabilnost.

Vujić je trebalo da u utorak obiđe Кlinu i Osojane i socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Кomatović iz sela Žač uruči neophodnu pomoć, ali mu je zabranjeno da pređe administrativni prelaz na Jarinju, bez ikakvog obrazloženja.

Tagovi