in

Politički manevar u Skupštini Crne Gore, izvestan pad Vlade

Srđan Perić iz podgoričke NVO Kod kazao je za N1 da je današnje neizglasavanje dnevnog reda “politički manevar koju ukazuje da premijer Krivokapić nema potrebnu snagu da odluči o ključnim potezima”.

„Izvestan pad Vlade koji će se dogoditi sutra, znači da su svi članovi vlade u tehničkom mandatu do izbora nove“, rekao je Perić.

Dritan Abazović

Na pitanje šta je Zdravko Krivokapić hteo da postigne ovakvim potezom u Skupštini, Perić kaže da „Krivokapić nije dugo u politici i da plaća danak političkom neiskustvu“.

“A sa druge strane, moguće da je želeo da pošalje poruku i naglasi koliko je loše ponasanje koalicije Crno na bijelo i to što rade”, dodao je.

Kako je rekao Perić, kao što se u Srbiji nije desio 6. oktobar, tako se u Crnoj Gori nije desio 31. avgust.

“Počeli su da se ponašaju kao DPS, oštri prema kritičarima, uz partijska zapošljavanja, tada je počela da se izneveruje volja birača”, ocenio je.

O tome da li će formiranje manjinske vlade, vratiti DPS u politički život, Perić kaže:

“Da li DPS može da bude ponovo politički hegemon, teško da je moguće tako brzo, ali da li je povoljnija pozicija da se vrate u politički život, to jeste. Nova vlast je u kontinuitetu davala političke poklone DPS-u svojim nepromišljenim odlukama i ova poslednja dešavanja su kruna tih darova”, zaključio je Perić.