in

Policija u Rijeci zaplenila kokain vredan više od 20 miliona evra

Policija u Rijeci zaplenila kokain vredan više od 20 miliona evra

Zaplena 745 kilograma kokaina u riječkoj luci, vrednog više od 20 miliona evra, najveća je zaplena u istoriji hrvatske policije i carine kada se govori o masi, rečeno je u sredu na konferenciji za novinare u Direktoratu policije.

Načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) Mario Kovač naglasio je da su zaplene koje su carina i policija ostvarile u protekla tri do četiri meseca impresivne, dodajući da neke od tih zaplena pripadaju u kategoriju desetak najvećih u Hrvatskoj.

„Još jednom smo dokazali da smo kao snage bezbednosti spremni da odgovorimo na izuzetno komplikovane izazove, što ovakav oblik organizovanog kriminala definitivno jeste“, dodao je.

Andrej Franulović, načelnik Područnog carinskog ureda Rijeka, istakao je da poslednja zaplena nije pojedinačni slučaj i da zaplene traju već neko vreme.

Pixsell/Robert Anic

„Carinska uprava je u saradnji sa policijom tokom poslednjih četiri meseca sprovela redovne aktivnosti u cilju suzbijanja krijumčarenja droga, a naglasak je bio na prometu kontejnera koji dolaze u luku. Izvršili smo pet provera sa službenim psom i tehničkim sredstvima sa kojima raspolažu policajci i carinici“, rekao je Petar Juratovac, pomoćnik direktora Sektora za mobilne jedinice u Carinskoj upravi.

Istakao je da je zaplenjeno 745 kilograma kokaina, čija je vrednost procenjena na više od 20 miliona evra.

“Ovo nije kraj. I dalje se sprovode ciljane izvidne radnje u smeru daljih istražnih radnji“, dodao je.

Tagovi