in

Policija radi na utvrđivanju identiteta učesnika tuče ispred table Aćif-efendiji

Protiv Novopazarca P.M. (41), koji je, kako radio Sto plus nezvanično saznaje, sinoć udarao po tabli Aćifu Hadžiahmetoviću (Aćif-efendiji) u centru Novog Pazara, nije pokrenut postupak, saznaje taj radio u Policijskoj upravi.

Prema nezvaničnim informacijama, on je u subotu veče, u alkoholisanom stanju, metalnom kantom za smeće udarao po tabli Aćif-efendiji u nameri da je ošteti, ali su reagovali prolaznici koji su ga u tome sprečili, navodi Radio sto plus.

Došlo je i do fizičkog obračuna, a policija radi na otkrivanju identiteta svih učesnika incidenta.

“Protiv P.M. nije podneta krivična, niti prekršajna prijava. Policija radi na otkrivanju identiteta ostalih učesnika incidenta, posle čega će biti doneta odluka o tome da li će protiv njih biti pokrenuti neki postupci”, rekao je izvor radija u policiji.

Tablu Aćifu Hadžiahmetoviću, gradonačelniku Novog Pazara tokom Drugog svetskog rata, postavilo je Bošnjačko nacionalno vijeće 2012. godine, na mestu gde se nekada nalazila njegova kuća. Njega su partizani streljali 1945. godine na Hadžetu zbog sumnje da je sarađivao sa okupatorom, a Bošnjačko nacionalno vijeće je pred Osnovnim sudom pokrenulo postupak njegove rehabilitacije koji još nije okončan.

Tagovi