in

Policija kod dečaka (13) pronašla 37 paketića marihuane, džoint i 10.000 dinara

Policijski službenici su u pretresu igraonice u beogradskom naselju Voždovac kod trinaestogodišnjaka pronašli 37 paketića sa materijom za koju se sumnja da je marihuana, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, a prenosi Danas.

Pripadnici policije u Beogradu, po nalogu zamenika tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu protiv muškarca (26) u čijem je automobilu pronađen paketić marihuane, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Policija je na Voždovcu, u automobilu kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla paketić sa biljnom materijom za koju se sumnja da je marihuana. Pošto se sumnjalo da je drogu prethodno kupio u jednoj igraonici na Voždovcu, policijski službenici su izvršili pretres tog objekta i kod trinaestogodišnjaka pronašli 37 paketića sa materijom za koju se sumnja da je marihuana, ručno pravljenu cigaretu i 10.000 dinara – navodeno je u saopštenju MUP.

Po nalogu dežurnog zamenika Višeg javnog tužilaštva, Odeljenja za maloletnike, policija će dostaviti izveštaj nadležnom tužilaštvu.

– Nećemo dozvoliti da im naši mališani budu lak plen, da ubijaju i truju našu decu i uništavaju im budućnost, ali i da ih vrbuju i uvlače u kriminal – poručio je odlazeći ministar unutrašnjih Aleksandar Vulin i naglasio da u borbi protiv droge mora učestvovati celo društvo.

On je apelovao na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje dece, na to s kim se druže i gde se kreću i da „ne dozvole da im ulica vaspitava decu“.

Ćao braćo, stigao sam. Dajte vutru: Hapšenje u Begradu u rangu najbolje akcione komedije