in

Policajka Katarina Petrović na protestu u Valjevu

Policajka Katarina Petrović na protestu u Valjevu

Policijska službenica Katarina Petrović, koja je bila u pritvoru zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj, kada je podatke iz informacionog sistema MUP o saobraćajnom udesu u kojem je učestvovao Nikola Petrović, bivši direktor Elekromreža Srbije i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, fotografisala i prosledila ih poslanici opozicije Mariniki Tepić koja ih je objavila na Tviteru, govoriće večeras na protestu u Valjevu. Odatle izveštava reporter N1 Filip Lukić.

O uzbunjivačima u Srbiji će, potom, u emisiji govoriti pravnica Sofija Mandić i dr Borko Josifovski koji je, svojevremeno, otkrio spregu Hitne pomoći i pogrebnika.

Nižu se reakcije domaće i svetske javnosti o sankcijama SAD protiv direktora BIA Aleksandra Vulina. Na teret mu se stavljaju umešanost u „organizovani kriminal, trgovinu narkoticima“ i da je zloupotrebom javne funkcije pomagao trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću da se njegove „ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije“, a Rusiji obezbeđivao „platformu za dalji, maligni uticaj u regionu“. O razlozima odluke SAD i njenim posledicama po Srbiju, govoriće novinari Bojana Pavlović iz KRIK-a, Saša Dragojlo iz BIRN-a i Zoran Radovanović iz NIN-a.

Gost emisije biće i reditelj Nebojša Bradić koji ovih dana sa glumačkim ansmablom Pozorišta na Terazijama priprema mjuzikl „Žene na ivici nervnog sloma“.

Tagovi