in

Policajac kriminalcima dojavio gde druga grupa krije drogu, ukrali 49kg i zajedno je dilovali

Policajac kriminalcima dojavio gde druga grupa krije drogu, ukrali 49kg i zajedno je dilovali

Hrvatska policija je objavila detalje o slučaju u kojem je službenik kriminalističke policije odavao poverljive informacije kriminalnim strukturama. Policajac, rođen 1996. godine dojavio je jednoj grupi kriminalaca gde se nalazi droga druge kriminalne grupe, te je zajedno sa novim „poslovnim partnerima“ provalio u skladište i ukrao 49 kilograma droge.

Saradnjom ondašnjeg Tužilaštva za organizovani kriminal i Uprave kriminalističke policije dovršena je istraga nad trojicom hrvatskih državljana (1996., 1996. i 1993.) zbog sumnje da su počinili krivična dela: zloupotreba službenog položaja, odavanje službene tajne i neovlašćena proizvodnja i trgovina narkoticima.

„Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni (1996.), kao policijski službenik kriminalističke policije, prenosio operativne informacije ostalim osumnjičenicima o mogućim lokacijama na kojima drugi počinitelji skladište drogu nakon čega su prvo i drugoosumnjičeni provalili u jedan prostor i otuđili 49 kilograma droge koju su potom sva trojica prodavala na ilegalnom tržištu“, navodi se u saopštenju hrvatske policije.

U saopštenju se navodi i sumnja da su sva trojica osumnjičenih, nakon što je prvoosumnjičeni pribavio podatke o garaži u kojoj je skladištena droga, došli do te garaže i počeli je obijati, u čemu nisu uspeli, nakon čega su i uhvaćeni.

U izveštaju piše da se u garaži nalazilo ukupno 10.8 kilograma konoplje.

Takođe, osumnjičeni 27-godišnji policijski službenik je rešenjem nadležnih instanci udaljen iz službe i protiv njega će se u zakonskom roku podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka, naveli su iz policije.

Izvor: Index

Policajac potegao pištolj na kolegu da mu ne bi otkrio kraj filma „Top gan“