in

Pokušaj hapšenja Radoičića progon Srba koje ne kontroliše Priština

Srpska lista saopštila je da se pokušajem “neosnovanog hapšenja” potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića nastavlja progon političkih predstavnika Srba koje Priština ne kontroliše i za koje smatra da stoje na putu “pokoravanja Srba na Kosovu i Metohiji”.

Srpska lista je u saopštenju navela da, na osnovu informacija kojima raspolaže, zahtev za hapšenje Radoičića ne sadrži nijedan dokaz, niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, „već se uopšteno govori o slučaju koji je pokrenut u vezi izdavanje dozvola za gradnju u opštini Štrpce, sa kojom on nema nikakve veze“.

„Obaveštavamo javnost da Radoičić nema nikakve poslovne veze u toj opštini, niti ikakve vikendice i druge nepokretnosti u njoj, štaviše on nikada nije bio u opštini Štrpce“, ističe se u saopštenju.

Lista je navela da ovo nije prvi put da se na prelazima prema centralnoj Srbiji pojavljuju “neke tajne prijave i nalozi za hapšenje Srba, posebno onih koji su spremni da stanu u odbranu slobode našeg naroda na ovim prostorima”.

Lista je pozvala građane da ostanu uzdržani, ne nasedaju na provokacije i da nastave da zajedno sa Srpskom listom i Srbijom “brane pravo na opstanak na ovim prostorima”.

Tagovi