in

Pokret za preokret priprema krivičnu prijavu protiv Vučića zbog 100 evra mladima

Pravni tim Pokreta za preokret priprema krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog masovnog nuđenja mita građanima u vidu “100 evra, ako ne izgubi izbore”, napisao je na svom Tviter nalogu predsednik Pokreta za preokret i osnivač Ujedinjene opozicije Srbije Janko Veselinović.

„Do kraja nedelje predaćemo prijavu Tužilaštvu. Nema dileme da je krivično delo počinjeno. Dilema je kada će mu biti suđeno“, poručio je Veselinović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će mladi od 16 do 30 godina dobiti još 100 evra državne pomoći krajem maja ili početkom juna.

Vučić je za televiziju Hepi kazao da je imao sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, na kojem je dogovreno da mladi dobiju još jedan paket državne pomoći nakon izbora 3. aprila.

„Mladi mogu da računaju na najmanje još 100 evra do Vidovdana, dakle nakon izbora“, rekao je predsednik države.

Mladima između 16 i 29 godina je početkom februara uplaćena pomoć od 100 evra, za koju se prijavilo skoro milion i 20.000 njih. U tu svrhu, iz budžeta je izdvojeno skoro 102 miliona evra.

Za pomoć građanima tokom pandemije iz budžeta je izdvojeno 1,8 milijardi evra. Od toga su u prethodne dve godine za neselektivno davanje stanovništvu već potrošene 1,4 milijarde evra, dok nas u ovoj očekuju davanja od još skoro 300 miliona evra za penzionere, bez novonajavljenih 100 evra za mlade.

Tagovi