in

Podignuta oštećena cisterna kod Pirota, u nedelju pretakanje amonijaka

Podignuta oštećena cisterna kod Pirota, u nedelju pretakanje amonijaka

Stručne ekipe “Železnica Srbije” i Ministarstva saobraćaja, uz podršku radnika i dizalice “Železnica Bugarske”, uspele su da na prugu podignu oštećenu cisternu broj 13, a preostali sadržaj amonijaka biće sutra pretočen u auto-cisterne, javlja Radio televizija Srbije.

U subotu je počelo uklanjanje vagona cisterni sa amonijakom, koje su na pruzi kod Pirota, na Koridoru 10, iskliznule iz šina 25. decembra prošle godine, podseća RTS.

Stručne ekipe „Železnica Srbije“ i Ministarstva saobraćaja, uz podršku radnika i dizalice „Železnica Bugarske“, uspele su danas da na prugu podignu oštećenu cisternu broj 13.

Preostali sadržaj amonijaka biće sutra pretočen u auto-cisterne i bezbedno uklonjen sa mesta akcidenta.

Tek tada će biti podignute poslednje tri neoštećene cisterne.

Pošto je u pitanju najrizičniji deo ove akcije, iz Štaba za vanredne situacije upozoravaju građane da se ne približavaju mestu nesreće, koje obezbeđuje veliki broj pripadnika policije i vatrogasaca, spasilaca.

Auto put Niš-Pirot nije zatvoren za saobraćaj.

Na deonici pruge od Pirtoa do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, 25. decembra iskliznuli su vagoni teretnog voza koji je prevozio amonijak i tom prilikom je došlo do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu, saopštio je MUP Srbije. Dve osobe su izgubile život.

Tagovi