in

Počeo da tone i prednji deo Fristajlera, most prema obali skoro pod vodom

Počeo da tone i prednji deo Fristajlera, most prema obali skoro pod vodom

Oko 12:30 počeo je da tone i prednji deo splava Fristajler. Skoro polovina improvizovanog mosta koji spaja objekat sa obalom sada se nalazi pod vodom.

Desetak pripadnika policije napravilo je uviđaj na licu mesta nakon čega su napustili Savski kej.

S vremena na vreme se iz objekta čuje zvuk nalik pucanju, a pretpostavlja se da ga proizvode pontoni koji popuštaju usled opterećenja. Upućeni kažu da je splav vezan sajlama za obalu i da ne bi trebalo da se dogodi da objekat dospe u centralni deo korita reke, ali da su sajle već sada pod velikim naponom zbog rečne struje i narušene statike splava.

Stefan Miljuš/N1

Dodatno, navode da će sada biti mnogo teže izvući splav na površinu i obaviti ostatak uviđaja.

Inače, predstavnici splavara u razgovoru za N1 ne isključuju mogućnost da je potonuće splava Fristajler diverzija, jer oni imaju informaciju da su na tom splavu letos postavljeni novi pontoni i da je rađen inspekcijski nadzor.

Taj stav dodatno potkrepljuju svedočenjima pojedinih gostiju splava objavljenim u medijima, da se pre samog potonuća u novogodišnjoj noći čula i jača eksplozija.

Splav Fristajler potonuo je u novogodišnjoj noći jer je, kako navode mediji, na njemu bilo oko 600 osoba, iako je imao dozvolu za 220. Niko nije teže povređen tom prilikom.

Stefan Miljuš/N1

Vlasnik Fristajlera državljanin Grčke M.Lj (51) saslušan je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, gde je negirao delo koje mu se stavlja na teret.

Tagovi