in

Počela izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava

Danas je veliki dan zato što na levoj obali Dunava počinje izgradnja kanalizacije koja će “pokriti” Krnjaču, Ovču, Borču i Kotež, kao i sva druga naselja, poručili su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Radovi će biti završeni u roku od tri godine i tako će kanalizacija, koja se građanima leve obale Dunava obećava decenijama, konačno „stići“ u ovaj deo grada. Deo leve obale Dunava ima kanalizaciju, ali i pored toga sve fekalne materije završavaju u Dunavu i zagađuju našu najveću reku, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

goran vesić n1

„Sada radimo na kompletnom rešavanju problema, s fabrikom za preradu otpadnih voda i crpnim stanicama“, najavio je Vesić, čime ćemo obuhvatiti novu, ali i postojeću kanalizacionu mrežu, tako da neprerađene otpadne vode više neće završavati u Dunavu.

Prema njegovim rečima, vrednost projekta je 55 miliona evra, od čega 20 miliona obezbeđuje Grad, a preostali iznos od 35 miliona je kredit Evropske investicione banke.

“Čitav posao biće završen najkasnije za tri godine i tada ovde više neće biti nijedne kuće koja nije priključena na kanalizaciju”, naglasio je Vesić.

Momirović je ocenio da je ovo kompleksan projekat, jer se paralelno gradi kanalizacija u Krnjači, Kotežu i Borči, kao i postrojenje za preradu otpadnih voda.