in

Počasni konzulat Kazahstana otvoren u Užicu

Počasni konzulat Kazahstana otvoren u Užicu

U Užicu je otvoren počasni konzulat Kazahstana, a tom otvaranju su prisustvovali ambasador Madi Atamkulov i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Atamkulov je predstavio počasnog konzula Nikolaja Varobljeva, rekavši da je on iskusni preduzetnik i veliki prijatelj Kazahstana i Srbije, saopštilo je Ministarstvo za rad.

„Odnosi između naše dve zemlje na političkom planu razvijaju atmosferu međusobnog poštovanja i poverenja. Među našim državama nema nesuglasica. Ove godine u decembru slavimo 27 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja“, rekao je kazahstanski ambasador.

Atamkulov je dodao da je njegova zemlja po pitanju kao što je status Kosova „uvek zastupala princip teritorijalnog integriteta Srbije“.

„Astana je spremna da po tom pitanju pruži Beogradu neophodnu podršku“, rekao je ambasador Atamkulov i dodao da je Srbija važan partner Kazahstana u regionu Balkana.

Selaković je ocenio da je Kazahstan država sa kojom Srbija ima izuzetno dobre osnove da gradi ozbiljno prijateljstvo i podsetio da Kazahstan podržava Srbiju „po pitanju njenog teritorijalnog integriteta kada je reč o Kosovu i Metohiji, što tu zemlju čini iskrenim prijateljem“.

Tagovi