in

Plenković je zaslužio novčić iz božićne česnice

Plenković je zaslužio novčić iz božićne česnice

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac izjavio je posle božićnog prijema SNV u Zagrebu kojem su prisustvovali predstavnici hrvatske i srpske vlade da se mora biti trezven i graditi uzajamno poverenje oko pitanja koja nisu laka, koja se ne daju lako rešiti.

„Moramo biti otvoreni jedni s drugima i razgovarati pošteno. Tako ćemo nešto napraviti“, rekao je Pupovac novinarima posle prijema.

Komentarišući to što je premijer Hrvatske Andrej Plenković pronašao novčić u tradicionalnoj božićnoj česnici, Pupovac je rekao da je Plenković to zaslužio.

„On je sasvim sigurno među najzaslužnijima u generaciji koja je doprinela tome da Hrvatska dosegne ovako duboku i potpunu integraciju u EU. Nekako je prirodno s obzirom na politiku koju vodi da taj novčić od 50 centi s likom velikoga Nikole Tesle pripadne njemu“, rekao je Pupovac.

Na Božićnom prijemu SNV iz Srbije su bili ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, kao i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

Pored Plenkovića na prijemu su bili potpredsednica hrvatske vlade i funkcionerka Samostalne demokratske srpske stranke Anja Šimpraga,, ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Na Božićnom prijemu nije bio predsednik Hrvatske Zoran Milanović. Pupovac je prethodnog dana kazao da Srpsko narodno veće ovaj put nije pozvalo Milanovića jer su ga prethodnih godina „zvali više puta“ i „malo se umorili od pozivanja“.

Tagovi