in

Plate u javnom sektoru i penzije neće kasniti, biće dovoljno hrane

Plate u javnom sektoru i penzije neće kasniti, biće dovoljno hrane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da plate u javnom sektoru i penzije neće kasniti, a da će država pomagati i privatnike ako se kriza zbog rata u Ukrajini nastavi.

Kako je rekao u intervjuu na televiziji Pink, u ovom trenutku ne može da se donese odluka o besplatnim vrtićima zbog krize i zbog toga što se ne zna šta nosi sutra, kao i da će sačekati do posle izbora i videti da li oko 1. maja mogu da „obraduju prosvetare“ sa oko 10.000 dinara.

Vučić je istakao da će biti dovoljno hrane, jer je ona na vreme obezbeđena.

Vučić kaže da ljudi u Srbiji moraju da razumeju da neće sve biti lagodno, jer svi moraju da razumeju da zbog krize u Ukrajini više ništa nije isto i niko ne može da zna šta će biti sutra.

Predsednik Srbije je rekao da jeste povećana potražnja za prehrambenim proizvodima, ali da za time nema potrebe “jer svega ima dovoljno”.

“Mnogo su veći problem energenti nego hrana. Za hranu ne brinite, za energente – mi brinemo. Uz milion problema stvari su pod kontrolom”, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da nikada nije razgovarao sa Veljkom Belivukom, čija grupa je optužena za pet teških ubistva.

Vučić kaže da se nikada nije ni video, ni čuo sa Belivukom, te dodao da je Belivuk rekao da želi da svedoči u slučaju ubistva Vladimira Cvijana, iako je tada bio u pritvoru.

Govoreći o najavljenoj vožnji podrške Rusiji i kontra-protestu, koji su prijavljeni na istim mestima, Vučić je rekao da oni misle “da će se dozvoliti da se obračunavaju” i poručio da bi u ovoj situaciji svi oni trebalo da ćute.

Komentarišući prigovore da je Srbija povećala broj letova za Rusiju i da zarađuje na ukrajinskoj krvi, Vučić je rekao da ćemo se, ako je to problem, vratiti na stari režim i ići će jedan let dnevno, ali je istakao da niko to ne sme da kaže Turskoj ili zalivskim zemljama, koje imaju veliki broj letova za Rusiju.

“Razmeštaj vojske je stvar Srbije”

Aleksandar Vučić je izjavio da postoji priča o tome da će Kosovo postati članica NATO, ali da nije siguran da će takva odluka da se donese.

Komentarišući intervju nekadašnjeg portparola NATO Džejmija Šeja o tome da još četiri zemlje treba da se usaglase kako bi Kosovo postalo članica NATO, Vučić je rekao da Rumunija, Slovačka, Španija i Grčka treba da priznaju Kosovo kao nezavisnu državu da bi moglo da postane deo NATO, a Šeja je pitao da li može da spava zbog smrti dece tokom bombardovanja Jugoslavije 1999. godine.

Upitan o razmeštanju raketnih brigada, Vučić je rekao da je samo naša stvar šta će Vojska Srbije da radi na teritoriji svoje zemlje.

On kaže da “garantuje mir i stabilnost”, povodom optužbi albanskih zvaničnika iz Prištine da će Srbija isprovocirati sukob na Kosovu u senci ruske invazije na Ukrajinu.

Vučić je izjavio da takvi napadi dolaze i iz susednih zemalja iz regiona, zato što “Srbija nije uvela sve sankcije Rusiji”, povodom zahteva za usklađivanje spoljne politike sa Evropskom unijom.

“Ko god ne može da se iživljava na Rusiji iživljava se na Srbiji. Ne rade to iz EU, to rade razni Biberi. Posebno ima pritisaka iz regiona, što Srbija da bude jaka, jer samo slaba Srbija odgovara Prištini, delu političkog Sarajeva, Zagreba i Podgorice. Što se Srbije tiče, ja vam garantujem mir i stabilnost”, rekao je Vučić.