in

Petrović i Obrenović privedeni pre početka nereda u Zvečanu

Petrović i Obrenović privedeni pre početka nereda u Zvečanu

Video i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović „nestali“ iza kordona KFOR-a pre incidenta.

Jasno je da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno – privedeni, piše ovaj medij.

Nakanadnim uvidom u snimljeni materijal, ovaj medij ustanovio je da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak sa bradom i naočarima koji sedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva „Kosovo je Srce Srbije“. Tada se kordon KFOR-a na trenutak „otvara“ i u njemu Radoš Petrović nestaje.

„Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon KFOR-a pre početka nereda“, rekao je za Kim radio branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan A. Vasić.

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta se takođe vidi kako Petrović i Obrenović (sa kapom, sedi neposredno do Petrovića) „nestaju“ iza kordona KFOR-a.

„To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestvovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika КFOR-a. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije danas“, kazao je za Kim radio branilac Dušana Obrenovića, advokat Predrag Miljković.

Dvojica Srba uhapšena su u ponedeljak, a tokom incidenata povređeno je više desetina.

Tagovi