in

Petković sa mađarskim ambasadorom, zadovoljan što je komandant KFOR iz te zemlje

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom o dijalogu Beograda i Prištine i izrazio zadovoljstvo što je dužnost komandanta Kfora preuzeo general mađarske vojske Ferenc Kajari, koji će, kako je ocenio, biti posvećen očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu.

Petković je Pintera upoznao sa poslednjom rundom razgovora u Briselu, istakavši da je prištinska delegacija nastavila opstruiranje dijaloga, odbivši da razgovara o formiranju Zajednice srpskih opština, a ovoga puta i o energetici, što srpska strana trenutno smatra urgentnim, saopštila je Kancelarija.

„Zbog neodgovornog ponašanja Prištine izostali su direktni razgovori dve delegacije, već su samo održani bilateralni sa specijalnim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom“, naglasio je Petković.

On je poručio da će Beograd ostati opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom, jer je to jedini razuman i delotvoran način rešavanja nesuglasica, ali je neophodno da Priština prestane da obezvređuje dosadašnje rezultate briselskog dijaloga, pre svega u delu koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština.

Tagovi