in

Pentagon o oborenoj letilici iznad Amerike: Ne isključujemo mogućnost da su vanzemaljci (VIDEO)

Pentagon o oborenoj letilici iznad Amerike: Ne isključujemo mogućnost da su vanzemaljci (VIDEO)

Američka vojska je oborila je juče (12. februar) iznad jezera Huron u saveznoj državi Mičigenu četvrti leteći objekat iznad severnoameričkog vazdušnog prostora za u poslednjih nedelju dana, a Šef Američke komande vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD) za sever, general Glen Van Herk, izjavio je, posle niza obaranja neidentifikovanih objekata, da se ne isključuje mogućnost i da su u pitanju vanzemaljci ili neko drugo objašnjenje.

Na pitanje da li je isključio vanzemaljsko poreklo tri vazdušna objekta koja su oborili američki ratni avioni u proteklih nekoliko dana, Van Herk je na brifingu u Pentagonu rekao da ništa nije isključeno i da se procenjuju sve pretnje ili potencijalne pretnje i da se pokušava da one budu identifikovane.

“Američki general je Kazao da vojska nije u mogućnosti da odmah odredi na koji pogon su bili oboreni objekti, niti odakle su došli i da ih zbog toga s razlogom zovu objektima, a ne balonima”, prenosi RTS.

Neimenovani zvaničnik američke odbrane rekao je posle brifinga za Rojters da vojska nema nikakve dokaze koji bi sugerisali da je bilo koji od oborenih objekata bio vanzemaljskog porekla.

Pentagon je saopštio da je borbeni avion F-16 oborio neidentifikovani objekat iznad jezera Hjuron u američkoj državi Mičigen na granici sa Kanadom.

Objekat je, kako se navodi, leteo u blizini američkih vojnih lokacija SAD i predstavljao je ne samo pretnju za civilno vazduhoplovstvo, već je bio i potencijalno sredstvo za nadzor.

Američko ministarstvo odbrane je napomenulo da taj objekat nije ocenjen kao vojna pretnja za objekte na zemlji i da su ga radari prvo locirali iznad Montane, a da je oboren u 19.42 sati po srednjeevropskom vremenu u nedelju preneo je Rojters.

Neidentifikovani objekat na velikoj nadmorskoj visini bio je treći koji su oborili američki i kanadski borbeni avioni, nakon objekta veličine malog automobila u petak na obali Aljaske i leteceg objekta iznad Jukona u Kanadi u subotu.

Izvor: RTS