in

Pas američkog predsednika Džoa Bajdena ponovo ugrizao pripadnika obezbeđenja, 11. put za dve godine

Pas američkog predsednika Džoa Bajdena ponovo ugrizao pripadnika obezbeđenja, 11. put za dve godine

„Ne mogu jednog psa da drže pod kontrolom, a žele ceo svet.“

Ovako glasi jedan komentar na novosadskom portalu 021.rs, koji je preneo pisanje Tanjuga, na vest da je pas predsednika Džozefa Bajdena, ugrizao je u ponedeljak uveče još jednog agenta američke tajne službe u Beloj kući.

Američki mediji navode da je to 11. put da je ovaj dvogodišnji nemački ovčar ujeo nekog pripadnika predsedničkog obezbeđenja.

„Oko 20 časova uniformisani policajac Tajne službe došao je u kontakt sa kućnim ljubimcem predsedničke porodice koji ga je ujeo. Medicinsku pomoć povređenom policajcu pružilo je stručno osoblje u Beloj kući“, izjavio je za CNN šef komunikacija Tajne službe Entoni Guljelmi.

Povređeni pripadnik Tajne službe potvrdio je u razgovoru sa načelnikom svog odeljenja Alfonsom M. Dajsonom da je dobro, rekao je Guljelmi.

Bajdenov pas je najmanje 11 puta napao i ujeo pripadnike Tajne službe raspoređene u Beloj kući i u predsednikovoj porodičnoj kući u Delaveru, navodi CNN pozivajući se na prepisku američke Tajne službe.

Zvaničnici Bele kuće potvrdili su u julu da su Bajdenovi, nakon brojnih incidenata, zatražili sprovođenje novih protokola obuke svog porodičnog ljubimca.

Novosađanin spasio ženu i njenog mezimca od napada psa pa dobio veliko HVALA na mrežama