in

Pao najvažniji vojni aerodrom u Ukrajini, 4 osobe poginule u granatiranju bolnice

Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je početak napada na Ukrajinu. Putin je u obraćanju naciji najavio početak „specijalne vojne operacije“ čiji je cilj „demilitarizacija i denacifikacija, a ne okupacija države“. Stižu prvi izveštaji o eksplozijama širom Ukrajine, uključujući i Kijev.

Prema izještavanju niza nemačkih medija, koji se pozivaju na upućene ukrajinske izvore, ruske snage su sve bliže glavnom gradu Kijevu. Već se nalaze oko 20 kilometara severozapadno od centra Kijeva i osvojili su vojni aerodrom u Hostomelu.

Ukrajinska vojna komanda saopštila je da su četiri osobe poginule, a 10 je povređeno kada je ruska granata pogodila bolnicu u Vuhledaru u Donjecku.

Ukrajina je saopštila da je Rusija izvela 203 napada od početka dana, a borbe se vode na skoro celoj teritoriji, prenosi Rojters.

Ruske vojne snage izvele su danas do 13.00, po lokalnom vremenu, više od 30 udara na objekte civilne i vojne infrastrukture, saopštila je ukrajinska vojska.

Ministar odbrane Ukrajine Dmitro Kuleba saopštio je da je njegova zemlja i zvanično prekinula sve diplomatske veze sa Rusijom i pozvala saveznike da učine isto.

Izvor: Nova.rs

Srpski košarkaš zarobljen u Ukrajini: Pokušavam da napustim ovu zemlju