in

Palmu neće niko da štiti ako je kriv, rekao Vučić u Jagodini, ali optužio ga isti k’o i nas da držimo drogu, a mi našli kokoške

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma odgovarati ukoliko je uradio nešto protivzakonito i da ga neće štititi “ni ime ni prezime ni partijska funkcija”.

„Što se tiče gospodina Markovića – ako je za bilo šta kriv, on će morati da odgovara. Niti ću ga ja štititi, niti će ga štititi neko drugi. Samo nemojte da polazite od presumpcije njegove vinosti i da je on kriv zato što ga je za nešto optužio neko ko nas je optužio da umesto kokošaka držimo drogu. I onda kada smo pronašli kokoške, onda nije bilo ni izvinite“, rekao je Vučić u Jagodini, odgovarajući na pitanje N1 da li njegovo pojavljivanje na otvaranju fabrike sa Markovićem znači da je postupak protiv predsednika opštine gotov.

Dodao je da je on čovek koji se striktno drži pravnih normi i da je danas došao u Jagodinu na otvaranje fabrike.

„Kada bih govorio o istrazi jednoj ili drugoj (ubistvo novinara Večernjih novosti Milana Pantića i slučaj Palma) ono ili onome što je neko govorio, mogao bih da kažem da bi do sada bilo najbolje da se sam udavim, jer nigde ne bih mogao da se pojavim od silnih laži koje sam o sebi slušao. I tako iz dana u dan. I to nas optužuju uposlenici u firmi jednog tajkuna čjiji je jedini interes da zemlju opljačka i da je uništi“, rekao je Vučić.

Ali, dodao je Vučić, ukoliko je Dragan Marković učinio nešto protivzakonito „odgovaraće svakako i neće ga štiti ni ime, ni prezime, ni partijska funkcija, niti bilo šta slično“.

„E, u tome je razlika između onih koji danas upravljaju zemljom i onih koju su zemljom upravljali nekada“, poručio je Vučić“.

Dragan Marković Palma je dodao „i sad vi pitate predsednika da li je naše zajedničko pojavljivanje to da me on brani“.

„Ne treba niko da me brani, ja sam se sam prijavio, ja sam čovek domaćin, porodičan, i oni su izabrali mene zato što ja kad govorim u parlamentu ima određenu težinu, ali ništa ja ružno privatno nisam pitao Dragana Đilasa“, kazao je Marković Palma, a prenosi N1.

Ranije danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da očekuje istražnu fazu, odnosno trenutak da Dragan Marković Palma bude priveden i sklonjen sa svih nacionalnih frekvencija gde mu svakodnevno omogućavaju da se “brani u svojoj cirkuskoj predstavi, a zapravo da preti vlasti, opoziciji, svedocima i žrtvama”.

„Sigurno bi situacija bila mnogo drugačija da nema taj manevarski prostor“, rekla je Tepić za novi broj nedeljnika Vreme, podsećajući da je slučaj Dragana Markovića Palme i dešavanja na njegovim žurkama u predistražnoj fazi kako bi se utvrdilo da li je bilo podvođenja maloletnica i ucenjivanja žena.

Tepić je navela da ima najmanje sedmoro očevidaca i žrtava spremnih da daju iskaz čim im tužilaštvo garantuje da će biti tretirani kao posebno osetljivi ili zaštićeni svedoci.

„Čeka se da im se pruži zaštita. Nemoguće da je ovo prva situacija ovakvog vrzinog kola u Srbiji. Sa jedne strane, kaže se da svedoci i žrtve moraju da prvo daju iskaze da bi im se na osnovu iskaza garantovala zaštita, a sa druge strane, oni ne žele da daju iskaze pre nego dobiju zaštitu“, navela je Tepić.

Ona je istakla da je između toga ključno da Dragan Marković Palma preti svedocima i žrvama, sa nacionalnih frekvencija i iz Skupštine Srbije.

„Nemoguće da nikada tužilačka praksa nije videla takvu situaciju. Ovde ne govorimo o prelasku ulice na crveno, nego o životima ljudi kojima je gazda u gradu, gde neki od njih žive, čovek kojeg smatramo glavnim osumnjičenim“, istakla je Tepić.

Ističući da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je nekoliko puta bio na Palminim žurkama, ali da ne zna šta se posle dešavalo, Tepić je rekla da ga to, naravno, ne abolira od obaveze da insistira da se istina otkrije do kraja.

„Ako je Vučić u stanju da se oglašava o najbenignijim stvarima, o nečijim tvitovima ili tome ko treba da da gol na nekoj utakmici, za mene je – govorim ljudski, kao žena i majka – neverovatno da taj Vučić nema ništa više da kaže osim te jedne rečenice“, naglasila je Tepić.

Kako je rekla, „taj Vučić isto ima ćerku, ima dva sina koji će sutra imati neke supruge i ćerke“.

„Pa zar nije osnovni njegov dug prema ovom društvu da insistira da se ovo istraži do kraja“, upitala je Tepić.

Marinika poziva Tužilaštvo da se oglasi, Palma igra kolo i zavitlava se, žrtve drhte