in

Ovakvo formiranje nove vlade za pokret URA je završena priča

Ovakvo formiranje nove vlade za pokret URA je završena priča

Sudije Ustavnog suda treba što pre izabrati, jer će time biti deblokiran celi proces, a ovakvo formiranje nove Vlade za Građanski pokret URA je završena priča, izjavio je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Abazović je rekao da je mandatar Miodrag Lekić sve vreme bio strpljiv, tolerantan i spreman da razume sve perspektive svakog političkog subjekta.

„Ovakvo formiranje 44. Vlade je za nas završena priča”, kazao je Abazović u emisiji na Televiziji Vijesti, prenosi RTCG.

Dan Republike Srpske

Govoreći o sastanku koji je o formiranju Vlade održan 4. januara, on je kazao da je „na tu igru tačku stavio Demokratski front kada je otišao sa sastanka“.

„Oni su pitali da li želite da potpišete da se sednica održi za 14, 15 dana, a mi smo pitali kako da potpišemo kad nijedna stvar nije dogovorena”, naveo je Abazović.

Abazović je naveo da su na sastanku poručili da su spremni za razgovor i dogovor i da se posle toga ide na sednicu na kojoj će se glasati o Vladi.

“Pitali su da li ostajemo pri stavu da nećemo da potpišemo, odgovorili smo da ostajemo, nakon čega su otišli“, rekao je Abazović.

Kako je objasnio, kada neko želi da formira Vladu potpuno je logično da postoji neki dokument oko glavnih, magistralnih pravaca.

„Mi to nismo imali. Šta je naša spoljna politika, kako vidimo budućnost, na šta želimo da stavimo akcenat, koji su prioriteti rada Vlade, to smo želeli da vidimo na papiru”, naveo je Abazović.

Istakao je da je Evropska unija (EU) uložila milijardu evra od kada je Crna Gora u procesu integracija i da su njen najveći saveznik Sjedinjene Američke Države.

“Pomažu nam ne samo u reformama, nego i u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, i ne možemo da zbog jednog kratkog perioda srušimo sve što su bili zajednički projekti”, kazao je Abazović.