in

Otvoreni smo za razgovor oko podrške Ponošu za predsedničke izbore

Radomir Lazović iz koalicije “Moramo”, koju čine Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Otvorena građanska platforma „Akcija“, izjavio je u emisiji N1 Studio Live da je ova organizacija otvorena za razgovore oko podrške za predsedničku kandidaturu Zdravka Ponoša na predstojećim izborima.

On je potvrdio da se unutar ove koalicije intenzivno razgovara o izlasku na predsedničke izbore.

„Razgovaramo o tome intenzivno.To je jedna od najvažnijih tema u državi. Određujemo se prema tome šta je najbolje da bi se smenila Srpska napredna stranka. Mislim da će ti razgovori biti uskoro gotovi, i da ćemo sa sigurnošću da kažemo šta je plan za kampanju, kada se govori o predsedničkim izborima“, rekao je Lazović.

Ne isključuje mogućnost podrške kandidata koji je opcije druge opozicione koalicije, ne odgovorivši direktno da li bi koalicija “Moramo” podržala Zdravka Ponoša za zajedničkog kandidata.

“Mi ne izlazimo sa svojim kandidatima u javnost. To ostavljamo nakon dogovora sa ovim delom opozicionog spektra. Voleli bi smo da nađemo rešenje i ukoliko ima želje da se krene u te razgovore, mi bismo to voleli”, istakao je on.

Međutim, ukoliko razgovori sa delom opozicije propadnu, nije isključio ni samostalnog kandidata koalicije “Moramo” za predstojeće predsedničke izbore.

On je kritikovao način na koji je došlo do kandidature Ponoša i istakao da je to bilo “krajnje neprihvatljivo”.

“Međutim, to je realnost sa kojom sada mi moramo da radimo dalje. Nije na nama da uređujemo odnose u toj koaliciji”, naveo je Lazović i dodao da to nije bila “dobra poruka za javnost”.

Veselinović najbolje rešenje za Beograd, apel građanima da se prijave za kontrolore

On je rekao da koalicija “Moramo” nema uslove za predstojeće pregovore, kao i da detalje ne bi iznosio u javnost.

Ponavlja da će Dobrica Veselinović biti kandidat ove koalicije za gradonačelnika Beograda.

“Upoznao sam njegovu ideju i viziju kako ovaj grad treba da izgleda i ponosan sam što će, čini mi se, pokret doneti tu odluku”, kazao je Lazović.

Naveo je da će nosilac liste koalicije za republičke izbore biti Nebojša Zelenović, dok je ocenio da će pokret Ne davimo Beograd imati najveću ulogu na lokalnim izborima u prestonici.

Prvi na listi za republičke izbore će biti Aleksandar Jovanović Ćuta, dok će druga biti Biljana Đorđević, iz pokreta Ne davimo Beograd. Govoreći o sebi, rekao je da još ne zna, ali je dodao da je siguran da će biti “u gornjem delu liste”.

Apelovao je na građane da se prijave za kontrolore, kako bi se “odbranila pobeda na izborima”.

“Mi moramo učiniti sve da smenimo ovu vlast”, zaključio je Lazović.

Pogledajte kompletno gostovanje Radomira lazovića u emisiji N1 Studio Live: