in

Osumnjičena da je novac beogradske škole prebacivala na svoj račun

Policija je uhapsila S.Š. (63) koja je osumnjičena da je novac s računa jedne srednje škole u Beogradu prenosila na svoj lični tekući račun.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su S. Š. (63) zbog sumnje u proneveru.

Ona se tereti da je od decembra 2007. do decembra 2018. godine, dok je radila u računovodstvu jedne srednje škole u Beogradu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u više navrata vršila prenos novca sa računa škole na svoj lični tekući račun, bez bilo kakvog pravnog osnova, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Кako se sumnja, da bi prikrila da novac prebacuje sebi u izvodima o izvršenim plaćanjima, ona je lažno prikazivala da novac uplaćuje dobavljačima škole sa kojima je imala poslovnu saradnju i na taj način prisvojila 15.650.149 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu, navodi MUP.

Tagovi