in

Osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu

Vojvođanske nevladine organizacije saopštile su da najoštrije osuđuju vojnu agresiju Rusije na međunarodno priznatu, nezavisnu državu Ukrajinu i smatraju da agresija predstavlja atak na svetski mir i opšteprihvaćene civilizacijske vrednosti.

„Srbija, kao država i sve stranke, bilo one iz vlasti, bilo one iz opozicije, morale bi najoštrije da osude rusku agresiju ukoliko se odista zalažu za evropski put Srbije, i ukoliko odista dele vrednosti na kojima počiva savremena civilizacija“, navodi se u saopštenju koje je prosledio Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić“.

Kako se dodaje „nedopustivo je da se vlast u Srbiji još nije izjasnila o ovoj agresiji, čime su Srbiju ponovo izopštili iz civilizovanog i demokratskog dela sveta“.

„Rusija ovim varvarskim napadom ruši temelje međunarodnog prava, i dužnost je svake države, svake organizacije i pojedinca da stanu u zaštitu Ukrajine i Ukrajinaca, koji su napadnuti od višestruko jače ruske armije“, navodi se u saopštenju.

Nevladine organizacije su pozvale predstavnike vlasti da omogući izbeglicama iz Ukrajine da se privremeno sklone u našu državu, i da im se omogući adekvatna pomoć.

“Vojvođanske organizacije smatraju da je režim (predsednika Rusije) Vladimira Putina ovim napadom pokazao svoje pravo, zločinačko lice, i da mora biti oštro osudjen i sankcionisan od celog sveta”, navodi se u saopštenju.

Tok događaja pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Tagovi