in

Osoblje ambasade Srbije evakuisano iz Ukrajine

Osoblje ambasade Srbije evakuisano iz Ukrajine

Ambasada Republike Srbije u Ukrajini je, iz razloga zaštite bezbednosti našeg osoblja, danas privremeno zatvorena, a osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastaviće da, do sticanja uslova za povratak, posao obavlja iz Beograda, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ukrajinu je, kako se navodi u saopštenju, napustilo troje diplomata i jedan službenik ambasade i oni su se bezbedno evakuisali.

Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non-stop, a mogu se obratiti na brojeve telefona (+381-11) 3068-888 i (+381-11) 3068-884, ili mogu pisati na i-mejl adresu [email protected].

Za svu pomoć i saradnju na raspolaganju su im i ambasade Republike Srbije u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova podseća da je još 13. februara preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su nameravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje.

Sve informacije o ratnim dešavanjima pratite u BLOGU UŽIVO, kao i na stranici RAT U UKRAJINI.

Tagovi