in

Opozicija pozvala građane da podrže inspektora Milenkovića pred sudom

Opozicija pozvala građane da podrže inspektora Milenkovića pred sudom

Narodni poslanik Srđan Milivojević pozvao je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije građane da podrže predstojeće svedočenje inspektora Slobodana Milenkovića ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu.

Narodni poslanik Srđan Milivojević izjavio je da je odluka SAD o sankcijama direktoru BIA Aleksandru Vulinu potvrda opravdanosti zahteva sa protesta „Srbija protiv nasilja“.

„Jučerašnji dan je najbolji pokazatelj koliko su zahtevi građana ujedinjenih oko protesta za smenu Vulina i Gašića bili opravdani. Juče su dobili nesumnjivu potvrdu da su ti zahtevi sasvim razložni i opravdani“, rekao je Milivojević.

Ocenio je da je „nemoguće da ozbiljna država stavi pod sankcije Vulina, a da nemaju čvrste dokaze za taj svoj postupak“.

Pozvao je građane da podrže i inspektora Slobodana Milenkovića pred svedočenje u Specijalnom sudu.

„Javnost je čuvar žuvota tih ljudi. Oni svoj život stavili u službu građana“, poručio je Milivojević.

Narodni poslanik Miroslav Aleksić je ocenio da „Srbija polako ustaje“, kao i da su građani pokazali „da mogu da se suprostave daljoj kiriminalizaciji Srbije“.

„Ovih dana svedočimo da je osovina organizovanog kriminala u Srbiji upravo na relaciji službi bezbednosti kojima godinama upravljaju Bratislav Gašić, Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, sa jedne strane, sa druge strane Vladimir Đukanović u parlamentu, a sa treće strane tužilaštvo u liku Zagorke Dolovac“, naglasio je Aleksić.

Aleksić je naveo da je svojevrstan skandal i bruka jedne države da šef bezbednosne agencije bude na crnoj listi SAD.

„Pa kakva smo mi zemlja. U redu je da se tu nađu Radoičić i Veselinović… Kada se to dogodi šefu bezbednosne agencije, on mroa da bude smenjen odmah. To je šteta za jednu državu“, istakao je Aleksić.